TR
AĞUSTOS 2015

DETAYLARDA KAYBOLANLAR BÜYÜK RESMİ GÖRMÜYOR

VATAN / 17.08.2015 DAP Yapı - Detaylarda Kaybolanlar Büyük Resmi Görmüyor?

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Büyük umutlarla başlayan kentsel dönüşüm hareketlerinin sağlıklı yönetilememesi, hem insanımızı hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren biz müteahhitleri küstürüyor. Kentsel dönüşümde detaylarda kaybolanlar, büyük resmi göremiyor" dedi.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, halk için örnek projeler ve çağdaş yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, "Kentsel dönüşüme inanan ve dönüşüm projelerini destekleyen şirketlerden biriyiz. Bugüne kadar çeşitli vesilelerle İstanbul'un yapı stokunu inceledik. Deprem gerçeğinin kendini iyiden iyiye hissettirdiği İstanbul'umuzda, yaşanılan binaların çok riskli ve güvensiz olduğuna üzülerek şahit olduk. Bu durum hızlı ve etkin bir dönüşüm çalışmasıyla düzeltilebilir. DAP Yapı olarak halkımıza örnek projeler, çağdaş yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Dönüşüm bölgelerinde yaşayanların da, mevcut koşulların iyileşmesi için inşaat şirketlerinin dahil olduğu dönüşüm projelerini fırsat olarak görüp destekleyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Katılımcı Model Benimsenmeli
Kentsel dönüşüm projelerinin sadece mimari mantıkla yapılmaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, yenileme alanlarına projeyle birlikte sosyal-teknik donatıyı da getirmek gerektiğini vurguladı.

Ziya Yılmaz, şöyle devam etti: "Katılımcı bir model benimsenmeli ve insanların yaşam tarzları bozulmamalıdır. Kentsel dönüşüm olabilmesi için çevresel alanların da korunması gerekir. Yeni bir yol, yeşil alan olmadan kentsel dönüşüm olmaz. Örneğin biz; Kartal-Maltepe'de projelerimizin bulunduğu bölgenin alt yapısını da üstlendik.

.İstMarina'ya 2 adet köprü yaptık. E-5 ve E-6'yı sahil yoluna bağlayacak olan köprüleri kavşaklarla tamamladık. 17 Ağustos 1999 depremi İstanbul için bir milattır diyoruz. Bugün, 70 milyon nüfusun yüzde 60'ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye'yi yeniden inşa etmek gerekiyor. İnsanlara, hak ettikleri şekilde güvenli ve modern ortamlar sunmak bizim asli görevimizdir."

Bazı Yatırımcılar Çekildi
2010'da başlayan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin bugün hala devam ettiğine de dikkat çeken Yılmaz, "İstanbul gibi bir dünya metropolünde, şehrin göbeğinde yer alan bir gecekondu bölgesinin dönüşümü yıllar boyunca sekteye uğradı. Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinin talip olduğu bölge defalarca çıkmaza girdi. Pazarlıkların arkası kesilmedi. Arsa sahipleri 1 verip, 3 almak istediler. Spekülatif haberler yayılmaya başladı. Neticede bazı yatırımcılar bölgeden çekildiler. Büyük umutlarla başlayan kentsel dönüşüm hareketlerinin sağlıklı yönetilememesi, hem insanımızı hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren biz müteahhitleri küstürüyor. Başka bir deyişle, detaylarda kaybolanlar, büyük resmi göremiyor. Bu, gerçekte ülkemizin ve insanımızın kaybıdır."

Kağıthane'nin Dönüşümüne İmzamızı Attık
DAP Yapı, Anadolu Yakasındaki Royal Towers, Royal Center, Vazo, Dalga, Burgu ve Tango Kuleler gibi orijinal tasarımlı binalarıyla son yılların en çok ses getiren projelerini hayata geçirdi. Halen inşaatı devam eden Kartal'daki İstMarina ise "En iyi Bina" kategorisinde Dünya Ödülü kazanarak, 2014 yılının en çok satan projesi oldu. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen İstMarina, yarısı açık yarısı kapalı alışveriş merkezi, oteli, özel okulu, özel hastanesi, restoranları, park ve dini tesis alanlarıyla "Dünyanın en iyi karma yaşam projesi" olarak nitelendiriliyor.

Avrupa Yakasında Çağlayan'da DAP Vadisi'ni hayata geçirerek Kağıthane'nin dönüşümüne imzalarını attıklarını anlatan Ziya Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "insanların, yaşamlarının büyük bölümünü geçirdikleri yapılarda yeterli konfor koşullarının sağlanması gerekir. Uygun koşulların sağlanmadığı durumlarda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar, İstanbul'un mevcut konut stoku maalesef çok eski. Üstüne bir de geleceği düşünmeden, günü kurtarmak adına yapılan işler ekleniyor. Biz ise üretimlerimizde ömürlük bir anlayışı benimsiyoruz. Bundan 50 yıl sonra bile üstün nitelikleriyle anılsın istiyoruz. Yaklaşık 10 yıldır topladığımız, her biri eski fabrika arazilerinden geliştirdiğimiz arsalarda bugün 932 ofisin bir araya geldiği DAP Vadisi konseptini oluşturduk."
 
  • BASINDA BİZ
  • 17.08.2015
  • HABERİ PAYLAŞ :
Dap Yapı WhatsApp Hattı